Jag har använt en hel del äggvitor på sista tiden och fått över en massa äggulor. Äggulor kan man göra hemmagjord mayonäs med, blir jättegott men den här gången har jag använt äggulorna för att göra en lemoncurd mousse- en perfekt söt och luftig dessert. Lemon curd kan man använda som den är, man kan bre på scones eller lägga en klick i filmjölken. Eller så kan man blanda den med grädde som jag har gjort och då får man en ljuvlig citronmousse som bara smälter i munnen. Och så toppar man med hackad mörk choklad och voilá, man har en supergod efterrätt! Recept lemoncurd (1 sats) 4 st äggulor saft av två 2 citroner finrivet skal av 2 citroner 2 dl socker 100 g mjukt smör Vispa äggulor, citronsaft, finrivet skal och socker i en skål som du ställer över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa tills smeten tjocknar och sockret smält. Ta bort skålen från värmen och tillsätt smöret i småbitar under fortsatt vispning tills det har smält. Låt...