Recept lemoncurd (1 sats)
4 st äggulor
saft av två 2 citroner
finrivet skal av 2 citroner
2 dl socker
100 g mjukt smör
Vispa äggulor, citronsaft, finrivet skal och socker i en skål som du ställer över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Vispa tills smeten tjocknar och sockret smält. Ta bort skålen från värmen och tillsätt smöret i småbitar under fortsatt vispning tills det har smält. Låt svalna.
Lemoncurden kan sparas i en burk med lock i kylskåpet.
Lemoncurdmousse
1 sats lemoncurd
2 dl grädde
Hackad mörk choklad
Vispa 2 dl grädde luftigt och blanda med lemoncurden. Ställ i kylskåpet en stund.
Servera moussen i glas och toppa med mörkt, hackad/riven choklad.
Moussen räcker nog till 6 personer och kan även användas som tårtfyllning, då borde den räcka till ett lager. Om man använder den som tårtfyllning kan det vara bra att tillsätta gelatin. så att moussen stelnar bra. 4 gelatinblad bör nog räcka. Smält gelatinbladen i lite vatten i vattenbad och blanda dem i lemoncurden, innan man tillsätter grädden.
1 sats lemoncurd
2 dl grädde
Hackad mörk choklad
Vispa 2 dl grädde luftigt och blanda med lemoncurden. Ställ i kylskåpet en stund.
Servera moussen i glas och toppa med mörkt, hackad/riven choklad.
Moussen räcker nog till 6 personer och kan även användas som tårtfyllning, då borde den räcka till ett lager. Om man använder den som tårtfyllning kan det vara bra att tillsätta gelatin. så att moussen stelnar bra. 4 gelatinblad bör nog räcka. Smält gelatinbladen i lite vatten i vattenbad och blanda dem i lemoncurden, innan man tillsätter grädden.