God morgon! Här bjuder jag på en fräsch yoghurtcheesecake! Häromdagen gjorde jag en yoghurt-cheesecake med björnbär, där jag ersatte grädden med naturell yoghurt. Nu har jag gjort en med jordgubbar. Man kan ju självklart variera och använda favoritbären. Yoghurten ger cheesecaken en lätt syrlig fräsch smak som jag gillar! Botten 150 g digestivekex (c.a 10-11 st) 125 g smör Fyllning 2 gelatinblad 3 äggulor 1 dl socker 2 tsk vaniljsocker alt. en vaniljstång (där man skrapar ur vaniljkornen och blandar i smeten) 2 pkt philadelphiaost 3 dl naturell yoghurt 3 % 4 msk jordgubbsylt 3 äggvitor + 1/2 dl socker (maräng) jordgubbsbitar Garnering Mörk choklad Jordgubbar Lägg gelatinbladen i en skål med vatten så dem mjuknar. Smält smöret, lägg digestivekexen i en påse och knyt den (enkla sättet). Krossa kexen med hjälp av en brödkavel eller liknande. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och bre ut blandningen i bottnen på en form med löstagbara kante...