Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april 22, 2012

Yoghurtcheesecake

God morgon! Här bjuder jag på en fräsch yoghurtcheesecake! Häromdagen gjorde jag en yoghurt-cheesecake med björnbär, där jag ersatte grädden med naturell yoghurt. Nu har jag gjort en med jordgubbar. Man kan ju självklart variera och använda favoritbären. Yoghurten ger cheesecaken en lätt syrlig fräsch smak som jag gillar!  Botten 150 g digestivekex (c.a 10-11 st) 125 g smör Fyllning 2 gelatinblad 3 äggulor 1 dl socker 2 tsk vaniljsocker alt. en vaniljstång (där man skrapar ur vaniljkornen och blandar i smeten) 2 pkt philadelphiaost 3 dl naturell yoghurt 3 % 4 msk jordgubbsylt 3 äggvitor + 1/2 dl socker (maräng) jordgubbsbitar  Garnering Mörk choklad Jordgubbar Lägg gelatinbladen i en skål med vatten så dem mjuknar. Smält smöret, lägg digestivekexen i en påse och knyt den (enkla sättet). Krossa kexen med hjälp av en brödkavel eller liknande. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och bre ut blandningen i bottnen på en form med löstagbara kante...

Morotskaka med glasyr

En härlig, saftig morotskaka som är enkel att baka. Med glasyren blir den extra god! Recept cirka 8 bitar 3 ägg 2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 1/2 tsk ingefära 2 tsk bakpulver 1 dl matolja (använde rapsolja) 2 dl vetemjöl 3 st rårivna morötter Sätt ugnen på 175 g Skala och riv morötterna med rivjärn eller finhacka med matberedare. Förbered den form du ska använda, smöra in eller använd bakpapper i botten. En form på cirka 24 cm i diameter går bra. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt ingredienserna i tur och ordning, sist de rivna morötterna. Grädda i c.a 35-40 min, beroende på ugn. Använd en teststicka, är den torr, är kakan klar. Låt kakan svalna. Glasyr 200 g philadelphiaost 1,5 dl florsocker 25 g mjukt smör saft av 1 lime (alt. 2-3 tsk vaniljsocker) Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du brer den på kakan. Chao

Yoghurtglass med citron

En härlig, frisk och framför allt god yoghurtglass som hör till en av mina favoriter. Glassen blir något nyttigare med yoghurt istället för grädde skulle jag tro, vilket inte är fel. Man behöver ingen glassmaskin, utan blandar ingredienserna och fryser in smeten. Glöm bara inte att röra om smeten ett par gånger under infrysningen så att den blir luftig. Yoghurtglass 1 st vaniljstång (eller 2 tsk vaniljsocker) 4 st äggulor 1,5 dl strösocker 1 st stor citron, saft och finrivet skal 5 dl turkisk yoghurt Gör såhär Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen med en kniv. Vispa samman äggulor, strösocker och vaniljkorn ljust och luftigt. Tillsätt finrivet skal och saft av citron. Tillsätt yoghurt och blanda väl. Frys in smeten under ett par timmar till rätt konsistens. Rör om smeten då och då för jämn och luftig infrysning. Chao

Rulltårta/Brazo de reina

Rulltårta fylld med Dulce de leche och täckt med maräng. En ljuvlig smaksensation om ni frågar mig, en rulltårta utöver det vanliga, en lyxrulltårta helt enkelt. Kokanvisningar för kondenserad mjölk till Dulce de leche 1 st burk kondenserad mjölk Dra bort pappret från burken. Fyll en kastrull med vatten och koka burken i 3 timmar. (Det går bra att koka 2 burkar på samma gång). Fyll på med vatten vid behov så att burken förblir täckt med vatten under kokningen. Rör burken åt sidorna då och då så att mjölken kokas jämnt. Låt burken svalna innan du använder Dulce de lechen. Har du en tryckkokare kokar du burken i endast 20 minuter för samma resultat. Tänk på att burken är het när du tar upp den, låt den svalna under rinnande vatten. Rulltårtebotten 3 st ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 dl mjölk eller grädde Fyllning 1 st burk Dulce de leche Sätt ugnen på 250 grader och förbered en plåt (höga kanter) med bakplåtspapper. ...