torsdag 26 april 2012

Morotskaka med glasyr

En härlig, saftig morotskaka som är enkel att baka. Med glasyren blir den extra god!








Recept cirka 8 bitar
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver
1 dl matolja (använde rapsolja)
2 dl vetemjöl
3 st rårivna morötter

Sätt ugnen på 175 g
  • Skala och riv morötterna med rivjärn eller finhacka med matberedare. Förbered den form du ska använda, smöra in eller använd bakpapper i botten. En form på cirka 24 cm i diameter går bra.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  • Tillsätt ingredienserna i tur och ordning, sist de rivna morötterna.
  • Grädda i c.a 35-40 min, beroende på ugn. Använd en teststicka, är den torr, är kakan klar. Låt kakan svalna.

Glasyr
200 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
25 g mjukt smör
saft av 1 lime (alt. 2-3 tsk vaniljsocker)

  • Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du brer den på kakan.

Chao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar