Recept cirka 8 bitar
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver
1 dl matolja (använde rapsolja)
2 dl vetemjöl
3 st rårivna morötter
Sätt ugnen på 175 g
- Skala och riv morötterna med rivjärn eller finhacka med matberedare. Förbered den form du ska använda, smöra in eller använd bakpapper i botten. En form på cirka 24 cm i diameter går bra.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
- Tillsätt ingredienserna i tur och ordning, sist de rivna morötterna.
- Grädda i c.a 35-40 min, beroende på ugn. Använd en teststicka, är den torr, är kakan klar. Låt kakan svalna.
Glasyr
200 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
25 g mjukt smör
saft av 1 lime (alt. 2-3 tsk vaniljsocker)
- Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du brer den på kakan.
Chao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar