God morgon! Här bjuder jag på en fräsch yoghurtcheesecake!
Häromdagen gjorde jag en yoghurt-cheesecake med björnbär, där jag ersatte grädden med naturell yoghurt. Nu har jag gjort en med jordgubbar. Man kan ju självklart variera och använda favoritbären. Yoghurten ger cheesecaken en lätt syrlig fräsch smak som jag gillar!
Botten
150 g digestivekex (c.a 10-11 st)
125 g smör
Fyllning
2 gelatinblad
3 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker alt. en vaniljstång (där man skrapar ur vaniljkornen och blandar i smeten)
2 pkt philadelphiaost
3 dl naturell yoghurt 3 %
4 msk jordgubbsylt
3 äggvitor + 1/2 dl socker (maräng)
jordgubbsbitar
Garnering
Mörk choklad
Jordgubbar
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten så dem mjuknar.
Smält smöret, lägg digestivekexen i en påse och knyt den (enkla sättet). Krossa kexen med hjälp av en brödkavel eller liknande. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och bre ut blandningen i bottnen på en form med löstagbara kanter.
Vispa äggulorna tillsammans med strösockret och vaniljsockret, (alt. vaniljkorn).
Blanda i philadelphiaosten, yoghurten och jordgubbsylten
Häll ut det mesta av vattnet och smält gelatinbladen i resten av vattnet i vattenbad eller försiktigt i micron.
Häll gelatinet i en stråle ner i äggule/ost smeten.
Vispa äggvitorna hårt så det bildas mjuka toppar, häll försiktigt i sockret och blanda sedan i marängen i äggule/ost smeten.
Fyll formen med hälften av smeten och lägg jordgubbsbitar över, häll sedan över resten av smeten. Låt stelna i frysen och garnera med smält choklad och jordgubbar. Ta ut tårtan 30 före servering.
Chao
Mums, så fin och god :)
SvaraRadera