tisdag 24 april 2012

Yoghurtglass med citron

En härlig, frisk och framför allt god yoghurtglass som hör till en av mina favoriter. Glassen blir något nyttigare med yoghurt istället för grädde skulle jag tro, vilket inte är fel.

Man behöver ingen glassmaskin, utan blandar ingredienserna och fryser in smeten. Glöm bara inte att röra om smeten ett par gånger under infrysningen så att den blir luftig.


Yoghurtglass
1 st vaniljstång (eller 2 tsk vaniljsocker)
4 st äggulor
1,5 dl strösocker
1 st stor citron, saft och finrivet skal
5 dl turkisk yoghurt


Gör såhär
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen med en kniv.
Vispa samman äggulor, strösocker och vaniljkorn ljust och luftigt.
Tillsätt finrivet skal och saft av citron.
Tillsätt yoghurt och blanda väl.
Frys in smeten under ett par timmar till rätt konsistens.
Rör om smeten då och då för jämn och luftig infrysning.

Chao






1 kommentar:

  1. Fräscht och kul att man inte behöver glassmaskin (äger ingen sådan).

    SvaraRadera