onsdag 26 september 2012

Kärleksmums

Jag har en bild i mitt huvud jag länge vill förvara, en där min prins sitter längst fram i kyrkan på sin gudmors knä. Det honungsgula håret lockar sig i nacken och han bär sin dopklänning som mormor sytt. Färgen på dopklänningen har en varm, vit nyans, tyget är lätt glänsande och har ett mjukt följsamt fall med nätta detaljer i organza. Och han är så fin. Den här bilden är alldeles sann!





Så, nu är jag tillbaka efter dopet och jag inser hur mycket det har varit, en hel del stress. Men det var värt det!

Nu back to business och därför vill jag presentera en klassisker, en sådan där jag bakar när äldste sonen kommer hem med ett par kompisar och är sugna på något gott. Jag talar om Kärleksmums. Visst är det ett gulligt namn!




Receptet är anpassat för en långpanna men det går också att baka den i en annan form.

Recept
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
175 g mjukt smör
1, 5 dl mjölk

Glasyr
50 g mjukt smör
2-3 msk kallt kaffe
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g
Vispa ägg och socker.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Tillsätt smör och mjölk.

Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper eller annan smord form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt kakan svalna.

Glasyr
Smält smöret till glasyren.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ordentligt.
Bred glasyren över kakan.
Strö på rikligt med kokos.
Skär upp i lagom stora bitar.



Chaoo