Så, nu är jag tillbaka efter dopet och jag inser hur mycket det har varit, en hel del stress. Men det var värt det!
Nu back to business och därför vill jag presentera en klassisker, en sådan där jag bakar när äldste sonen kommer hem med ett par kompisar och är sugna på något gott. Jag talar om Kärleksmums. Visst är det ett gulligt namn!
Receptet är anpassat för en långpanna men det går också att baka den i en annan form.
Recept
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
175 g mjukt smör
1, 5 dl mjölk
Glasyr
50 g mjukt smör
2-3 msk kallt kaffe
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g
Vispa ägg och socker.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Tillsätt smör och mjölk.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper eller annan smord form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt kakan svalna.
Glasyr
Smält smöret till glasyren.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ordentligt.
Bred glasyren över kakan.
Strö på rikligt med kokos.
Skär upp i lagom stora bitar.
Chaoo
50 g mjukt smör
2-3 msk kallt kaffe
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g
Vispa ägg och socker.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Tillsätt smör och mjölk.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper eller annan smord form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt kakan svalna.
Glasyr
Smält smöret till glasyren.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ordentligt.
Bred glasyren över kakan.
Strö på rikligt med kokos.
Skär upp i lagom stora bitar.
Chaoo
Ja, kärleksmums är en klassiker och något jag och mamma bakade ofta när jag var barn :) God är den än i dag! Kram
SvaraRadera