tisdag 30 oktober 2012

Citronsockerkaka med glasyr

Någon som lagt märke till att det har försvunnit bilder från bloggen? Det är jag själv som är boven i dramat! Impulsiv! Tryckte på en knapp så råkade bilder och annat försvinna. Dagens teknik...jag har aldrig varit teknisk lagd, det är mitt försvar. Ni får ha tålamod. De flesta bilderna kommer tillbaka men andra har för evigt försvunnit i cyberrymden. Å andra sidan har jag då en ursäkt för att baka vissa bakverk igen, för att fotografera dem. Inget ont som för något GOTT med sig...eller något i den stilen.

Här har ni en ljuvligt ORANGE citronsockerkaka med glasyr. Det är samma recept som sockerkaka med limeglasyr, har bara bytt ut lime mot citron. Jag har använt saften av en citron och citronskalet istället för lime.

Lägg märke till hur perfekt glasyren faller ner....baknörd...

Det jag egentligen ville var att experimentera med färg Jag hade nämligen tänkt mig en gul sockerkaka med gult glasyr på, påskigt liksom. Men jag tog tydligen i för mycket med pastafärgen så den blev istället orange. Inte så att det blev fult eller så, men den ser nog mer ut som en apelsinkaka. Jag färgade kokosen ovanpå också. Det kan man enkelt göra genom att stoppa in en mängd kokos i en plastpåse, tillsätta ett par droppar pastafärg, lite vatten och sedan skaka om den rejält.

Chaoo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar