söndag 14 oktober 2012

Äppelkaka

Söndag, härlig söndag..eller inte? Det verkar som om magsjuka dykt upp hemma hos oss. Vår yngste har klara tecken på det så att säga. Och jag, jag säger bara nej! Ge mig godistjat, ge mig matvägran, sovvägran, klädvägran eller allmänt gnäll men inte magsjuka för även om jag själv mår bra känner jag mig magsjuk när jag ser magsjuka....




Idag får ni ett enkelt söndagskakarecept. En äppelkaka! Jag har använt råsocker istället för vanligt socker, det ger en något knäckig smak, som att kakan får mer karaktär (kan man säga så om en äppelkaka?).

Recept
3 ägg
2 dl råsocker 
150 g mjukt smör
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
3 äpplen, förstekta i smör, råsocker och kanel

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g
Skala och skär äpplena i små bitar. Stek de i smör, kanel och råsocker så att de blir mjuka. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker en stund så att det blir ljust och luftigt.
Tillsätt mjukt smör under vispning.
Tillsätt de torra ingredienserna, en taget, under fortsatt vispning.
Smöra en form c.a 23 i dm. Fyll den till hälften med smeten, rör i äpplena, fyll i resten av smeten.
Grädda c.a 30 min.


Chaoo

1 kommentar:

  1. Ja, visst kan man säga karaktär :) Låter gott!! Hoppas magsjukan går fort om och att ni andra klarar er!

    SvaraRadera