Idag får ni ett enkelt söndagskakarecept. En äppelkaka! Jag har använt råsocker istället för vanligt socker, det ger en något knäckig smak, som att kakan får mer karaktär (kan man säga så om en äppelkaka?).
Recept
3 ägg2 dl råsocker
150 g mjukt smör
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
3 äpplen, förstekta i smör, råsocker och kanel
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g
Skala och skär äpplena i små bitar. Stek de i smör, kanel och råsocker så att de blir mjuka. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker en stund så att det blir ljust och luftigt.
Tillsätt mjukt smör under vispning.
Tillsätt de torra ingredienserna, en taget, under fortsatt vispning.
Smöra en form c.a 23 i dm. Fyll den till hälften med smeten, rör i äpplena, fyll i resten av smeten.
Grädda c.a 30 min.
Chaoo
Ja, visst kan man säga karaktär :) Låter gott!! Hoppas magsjukan går fort om och att ni andra klarar er!
SvaraRadera