Schweizisk maräng av den typ man kan köpa på konditorier. Dessa sega godsaker var min farmor Doris favorit. Jag minns att jag brukade ha med mig såna till henne när vi fikade och hon blev alltid lika förtjust när hon såg dem.
2 dl socker
35-40 g mörk choklad, smält eller 2-3 msk chokladsås
Vispa äggvitorna och sockret i en skål över en kastrull med sjudande vatten, sk vattenbad. Vispa tills smeten känns fingervarm och sockret har smält.
Ta bort skålen från värmen och vispa vidare tills marängen svalnat helt och börjar kännas småseg. Detta moment tar cirka 10 minuter så det underlättar om man använder en hushållsassistent.
Smält chokladen på låg värme i mikrougnen (eller använd köpt chokladsås) och ringla den över marängen. Rör om en gång bara, inte mer annars blir det istället en jämn chokladfärg istället för strimmig.
Klicka ut marängen lite slarvigt snyggt med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i 60 min, marängen ska släppa från bakplåtspappret. Låt marängerna vila ett par timmar eller helst över natten.
Chao
Sätt ugnen på 125 g
5-6 st
3 st äggvitor2 dl socker
35-40 g mörk choklad, smält eller 2-3 msk chokladsås
Vispa äggvitorna och sockret i en skål över en kastrull med sjudande vatten, sk vattenbad. Vispa tills smeten känns fingervarm och sockret har smält.
Ta bort skålen från värmen och vispa vidare tills marängen svalnat helt och börjar kännas småseg. Detta moment tar cirka 10 minuter så det underlättar om man använder en hushållsassistent.
Smält chokladen på låg värme i mikrougnen (eller använd köpt chokladsås) och ringla den över marängen. Rör om en gång bara, inte mer annars blir det istället en jämn chokladfärg istället för strimmig.
Klicka ut marängen lite slarvigt snyggt med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper
Grädda i 60 min, marängen ska släppa från bakplåtspappret. Låt marängerna vila ett par timmar eller helst över natten.
Chao

Kommentarer
Skicka en kommentar