5 st gelatinblad
200 g jordgubbar (eller valfria bär)
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
100 g Kesella färskost
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i 5 minuter.
Koka upp jordgubbarna, vattnet och sockret i en kastrull. Mosa allt med en mixer.
Om du vill kan du passera moset genom en sil för att bli av med eventuella kärnor.
Rör ner Kesella och florsockret i moset och blanda.
Häll ut vattnet ur skålen med gelatinbladen, smält bladen på låg värme i kastrull.
Häll gelatinet i en fin stråle ner i moset.
Vispa grädden och rör ner den i moset. Nu har du en färdig mousse som behöver stelna innan du använder den. Den ska stå ett par timmar i kylen.
Fyllningen räcker till ett lager.
Klicka här
Chao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar