Söt fudge möter syrligt lingon och det är så gott att jag seriöst funderar på om jag verkligen behöver äta något annat än just lingonfudge idag!
Recept
3 dl strösocker
50 g smör
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
c.a 1 dl tinade avrunna lingon
Koka upp alla ingredienserna utom lingonen och koka sedan på låg värme i c.a 25-30 min. Gör kulprovet för att veta om det är klart. Kulprovet görs genom att droppa lite fudge i ett glas med kallt vatten, om det går att forma en liten kula så är den klar.
Fördela fudgen i en liten form c.a 20*15, eller i ischokladformar. Låt fudgen svalna något men inte stelna helt, innan du lägger på lingonen. När den har stelnat skär man upp den i lagom stora bitar.
Ha en supervecka!
Chaoo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar