torsdag 12 april 2012

Lingonfudge

Söt fudge möter syrligt lingon och det är så gott att jag seriöst funderar på om jag verkligen behöver äta något annat än just lingonfudge idag! 



Recept
3 dl strösocker
50 g smör
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
c.a 1 dl tinade avrunna lingon

Koka upp alla ingredienserna utom lingonen och koka sedan på låg värme i c.a 25-30 min. Gör kulprovet för att veta om det är klart. Kulprovet görs genom att droppa lite fudge i ett glas med kallt vatten, om det går att forma en liten kula så är den klar. 
Fördela fudgen i en liten form c.a 20*15,  eller i ischokladformar. Låt fudgen svalna något men inte stelna helt, innan du lägger på lingonen. När den har stelnat skär man upp den i lagom stora bitar.

Ha en supervecka!

Chaoo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar