Det är första gången jag har använt pumpa i cupcakes eller i något bakverk överhuvudtaget, vi använder vaniligtvis pumpa i matlagningen och i bröd. Men resultatet blev lyckat, jättegoda & saftiga blev cuppisarna, rekommenderas!
Recept
Sätt ugnen på 175 g
200 g pumpa, skalad & finriven
100g smör
2,5 dl socker
3 ägg
skalet av 1 apelsin, finrivet
1,5 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Skala och finriv pumpan.
Vispa mjukt smör med socker och tillsätt äggen, ett i taget.
Tillsätt övriga ingredienser under vispning, pumpan sist.
Grädda i nedre delen av ugnen i c.a 15 min, eller tills de fått färg och är torra inuti. Använd teststicka.
Cream cheese frosting
200 g philadelphiaost
25 g mjukt smör
c.a 2 dl florsocker
Saft av 1 lime (alt. 1-2 tsk vaniljsocker)
Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.
Chaoo
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar