torsdag 12 april 2012

Pumpacupcakes med cream cheese frosting

Det är första gången jag har använt pumpa i cupcakes eller i något bakverk överhuvudtaget, vi använder vaniligtvis pumpa i matlagningen och i bröd. Men resultatet blev lyckat, jättegoda & saftiga blev cuppisarna, rekommenderas!



Recept 
Sätt ugnen på 175 g

200 g pumpa, skalad & finriven
100g smör
2,5 dl socker
3 ägg
skalet av 1 apelsin, finrivet
1,5 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Skala och finriv pumpan.
Vispa mjukt smör med socker och tillsätt äggen, ett i taget. 
Tillsätt övriga ingredienser under vispning, pumpan sist.
Grädda i nedre delen av ugnen i c.a 15 min, eller tills de fått färg och är torra inuti. Använd teststicka.

Cream cheese frosting
200 g philadelphiaost
25 g mjukt smör
c.a 2 dl florsocker
Saft av 1 lime (alt. 1-2  tsk vaniljsocker)

Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.

Chaoo


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar