torsdag 12 april 2012

Brownies New York New York

Det här receptet är taget ur boken Chokladpassion av Jan Hedh. 



Jag som tidigare inte haft så bra erfarenhet smakmässigt gällande brownie, mest tyckt att de varit torra och tråkiga, fick nu uppleva en krämigt god brownie som bara försvann här hemma...spårlöst.

Recept
120 g mörk choklad (Valrhona 70,5 eller Marabou mörk)
120 g osaltat smör
150 g valnötter
100 g råsocker
2 g salt
100 g florsocker
100 g ägg (c.a 2 st)
120 g vetemjöl
5 g äkta vaniljsocker

Hacka eller bryt chokladen och smält den under omrörning i mikrougn eller i vattenbad. Tillsätt det rumstempererade smöret och rör tills smöret smält. Ställ åt sidan.

Vispa äggen och florsockret ljust och pösigt. Hacka valnötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med resten av ingredienserna.Blanda till jämn smet.

Sätt ugnen på 220 grader. Stryk ut smeten cirka 2 cm tjock på bakplåtspapper/smord plåt och grädda i cirka 6-8 min.

Chao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar