Jag som tidigare inte haft så bra erfarenhet smakmässigt gällande brownie, mest tyckt att de varit torra och tråkiga, fick nu uppleva en krämigt god brownie som bara försvann här hemma...spårlöst.
Recept
120 g mörk choklad (Valrhona 70,5 eller Marabou mörk)
120 g osaltat smör
150 g valnötter
100 g råsocker
2 g salt
100 g florsocker
100 g ägg (c.a 2 st)
120 g vetemjöl
5 g äkta vaniljsocker
Hacka eller bryt chokladen och smält den under omrörning i mikrougn eller i vattenbad. Tillsätt det rumstempererade smöret och rör tills smöret smält. Ställ åt sidan.
Vispa äggen och florsockret ljust och pösigt. Hacka valnötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med resten av ingredienserna.Blanda till jämn smet.
Sätt ugnen på 220 grader. Stryk ut smeten cirka 2 cm tjock på bakplåtspapper/smord plåt och grädda i cirka 6-8 min.
Chao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar