Fantastisk god persikotarte! Den avnjutes bäst ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Persikorna kan även bytas ut mot äpplen, blir jättegott det med!
Sätt ugnen på 200 g
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk farinsocker
1 äggula
1 tsk kanel
Jobba ihop en deg, forma den till en boll och tryck ut den i en pajform. Nagga den med en gaffel och grädda den i c.a 8-10 min.
Fyllning
1 burk c.a 800 g, persikohalvor i lag
1,5 dl aprikosmarmelad
2 msk vitt vin (alt. vatten)
1 msk vatten
Värm marmeladen med vitt vin och vatten i en kastrull. Skär persikohalvorna i fina skivor och lägg dem på den avsvalnade pajdegen. Bre marmeladblandningen jämnt över persikohalvorna och grädda i 175 g c.a 25-30 min.
Chao!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar