lördag 14 april 2012

Persikotarte

Fantastisk god persikotarte! Den avnjutes bäst ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Persikorna kan även bytas ut mot äpplen, blir jättegott det med!




Sätt ugnen på 200 g

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk farinsocker
1 äggula
1 tsk kanel

Jobba ihop en deg, forma den till en boll och tryck ut den i en pajform. Nagga den med en gaffel och grädda den i c.a 8-10 min.

Fyllning
1 burk c.a 800 g, persikohalvor i lag 
1,5 dl aprikosmarmelad
2 msk vitt vin (alt. vatten)
1 msk vatten

Värm marmeladen med vitt vin och vatten i en kastrull. Skär persikohalvorna i fina skivor och lägg dem på den avsvalnade pajdegen. Bre marmeladblandningen jämnt över persikohalvorna och grädda i 175 g c.a 25-30 min. 


Chao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar