torsdag 12 april 2012

Cupcakes med Stracciatellamousse


Enkelt & gott!


Recept muffins
125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3 %
Skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta bär

Stracciatellamousse
2 dl grädde
200g philadelphiaost
riven eller hackad mörk choklad (Premium, Dark Cocoa Nibs blev jättegott till)
2 dl florsocker c.a  
2 tsk vaniljsocker

Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker ljust och luftigt.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
Fyll med valfria bär.

Fyll formarna till 2/3 och grädda i c.a 10 min tills de fått färg och är torra inuti, använd teststicka.

Mousse
Vispa grädden och ställ åt sidan. 
Blanda philadelphiaosten, chokladen, florsockret och vaniljsockret. Rör i grädden. Dekorera med riven eller hackad choklad. Låt stå i kylen en stund innan du spritsar på den & sen är det bara att njuta! 


Chao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar