torsdag 12 april 2012

Chokladtryffel


Ljuvliga chokladtryfflar har jag gjort där jag har använt mjölkchoklad som dopping som ger en mildare smak.


Recept 
Skal av en citron
1 dl grädde
1 tsk honung
200 g mörk choklad
25 g smör

Dopping
200 g mjölkchoklad

Skala citronen och koka upp den med grädden och honungen. Låt det stå och dra i c.a 15 min.
Koka upp den igen och plocka bort/sila bort citronskalen.
Bryt chokladen i bitar och lägg den i grädden, tillsätt smör och mixa till en slät blank massa.
Spitsa (eller använd en sked) i formar och ställ i frysen att stelna.
Lossa ur formarna efter c.a en timme.
Smält chokladen till doppingen, doppa tryffeln och låt den överflödiga chokladen rinna av och garnera efter fantasi..
Förvara i kyskåp men ta fram dem en stund innan servering för bäst smak.


Chao


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar