torsdag 12 april 2012

Vitchokladkaka

Man använder ju för det mesta mörk choklad till bakverk men vitchoklad glöms bort. Här är ett gott recept med vitchoklad. Kakan blir saftig och mjuk av den vita chokladen.



Den här blir god med hallon eller jordgubbar till och en klick grädde!

Sätt ugnen på 175 g

Recept
100 g smör
3 ägg
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 msk farinsocker
200 g vit choklad


Vispa ihop mjukt smör och ägg, tillsätt en i taget, vispa luftigt.
Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen, vispa jämnt.
Smält chokladen försiktigt i mikrougn eller vattenbad och blanda i smeten.

Fyll en form med löstagbara kanter och grädda i c.a 15 min.


Pudra över florsocker vid serveringen

Chao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar