Recept
Sätt ugnen på 175 g
2 ägg
1,5 dl socker
125 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk 3 %
1 dl naturell yoghurt 3% eller filmjölk
4 dl mjöl
1-2 äpplen
kanel efter smak
socker efter smak
Skala äpplena och skär dem i små bitar. Förstek äpplena i smör med kanel och socker. Lägg åt sidan.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda i det smälta smöret.
Blanda i resten av ingredienserna.
Häll smeten i formar och lägg i äppelbitarna. Grädda i c.a 10-15 min, tills de får lite färg och är torra inuti. Färdigt!
Crunch
75 g mjukt smör
havregryn
socker
För crunchen använde jag inga exakta mått utan testade mig fram till en grynig fast massa.
Frosting
200 g Philadelphiaost
1-2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 tsk honung
3 tsk kanel
3-4 tsk vaniljsåspulver som stabiliserar
Blanda ingredienserna och spritsa på de avsvalnade muffinsarna.
Chao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar