torsdag 12 april 2012

Kardemummacupcakes med cream cheese frosting

Jag har bakat 50 st cupcakes till ett kalas. Det handlar om ljuvliga kardemummacupcakes fyllda med äppelmos och cream cheese frosting. 


Sätt ugnen på 175 g

Recept c.a 20 st
3 ägg
1,5 dl socker
125 g smör
1 dl mjölk
1 dl yoghurt
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Fyllning
Äppelmos eller valfri fyllning

Cream cheese frosting
200 g philadelphiaost
c.a 2 dl florsocker
Saft av 1 lime (alt. 1-2  tsk vaniljsocker)

Gör såhär
Vispa ägg och socker ljust och poröst. 
Rör i det mjuka smöret, mjölk och yoghurt, under fortsatt vispning. 
Blanda i de torra ingredienserna, en i taget, under fortsatt vispning. 

Grädda i c.a 15 min, använd teststicka, är den torr när den kommer ut så är de klara. 

Fyll cupcakesen
För att fylla dem kan man använda en speciell tyll, Bismarck tyll 230 , finns att köpa b.la på Dekorera Mera. Men man kan också skära ut en bit i mitten av muffinsen med en sked eller en kniv, fylla den och lägga på locket. 

Frosting
Vispa ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.
Spritsa på frostingen.


Ha en fin helg!

Chao


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar