Fortsätt till huvudinnehåll

After Eight kladdkaka

Dags för veckans sötsak!

Jag har sedan länge varit sugen på att baka en kladdkaka med just After Eight, som en variation på den vanliga kladdkakan. Så det har jag gjort och just nu sitter jag och njuter av en liten bit och undrar om jag kommer få i mig någon middag efter det här. Men det tror jag, och det är möjligt att det slinker in ännu en liten bit efter middagen, som efterrätt!


Jag har använt råsocker istället för vanligt socker, det ger en knäckig smak som jag verkligen gillar.
Receptet får ni såklart!



8-10 bitar

Sätt ugnen på 175 grader
Recept
125 g smör
100 g After Eight
2 st ägg
1 1/2 dl råsocker eller farinsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl

Glasyr
50 g smör
0,5 dl grädde
100 g After Eight

Gör så här
  1. Smält smöret och After Eight rutorna i en liten kastrull och ställ åt sidan.
  2. Vispa ägg och råsocker ljust och luftigt i en skål.
  3. Rör ner vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl under vispning.
  4. Häll i smör/after eight i äggsmeten.
  5. Smörj en rund form cirka 20 cm i diameter.
  6. Häll smeten i formen och grädda i 18 min. Låt svalna.
Glasyr:

  1. Smält alla ingredienser till glasyren i en liten kastrull.
  2. Låt glasyren svalna och tjockna innan du brer på den. 
  3. Ställ kakan i kylskåpet så att glasyren får rätt konsistens.

Servera i mindre bitar med en klick grädde. Gott!

Chao

Kommentarer

  1. Jag kan slå vad om att jag gick upp cirka tre hekto bara för att jag läste det här inlägget;)! Gud så gott det ser ut!!
    Ha en fin kväll/kram♥

    SvaraRadera
  2. Sv: Tack :) Vad var det för skrivarutbildning du gick?

    SvaraRadera
  3. Haller med damen ovan...men det ar val vart det for det ser sa gott ut:))
    Nena

    SvaraRadera
  4. Tack för kommentarerna, något sent, men ändå :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hög tårtbotten

Bästa receptet!  Vill du baka en fin, hög och klassisk tårtbotten för 8, 12 eller 16 bitar? Använd detta recept. Tårtbotten blir mjuk och luftig, men ändå tillräckligt fast för att kunna dela den.  Baka den gärna ett par dagar tidigare och frys in. Det är enklast att dela den när den fortfarande är halvtinad.  Gör såhär: Sätt ugnen på 175 g. Förbered en form med löstagbar kant. Smörj in den med smör, alt. matolja. För extra hög tårtbotten: Lägg bakplåtspapper på sidorna och botten av formen (se bild nedan). Vispa äggen och sockret luftigt, ljust och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda väl. Häll smeten i formen. Grädda i mitten/nedre delen av ugnen i ca. 40 m. Tiden kan variera beroende på ugn. Använd en provsticka, är den torr är tårtbotten färdiggräddad. Recept 8 bitar 4 ägg 2 dl strösocker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker  *En form 15-20 cm i diameter Recept 12 bitar 5 ägg 3 dl socker 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 d...

Friterat pumpabröd/Sopaipillas

Idag bjuder jag på vårt typiska chilenska pumpabröd, nämligen Sopaipillas. Brödet friteras och vi bakar dem oftast när dagen är regnig och kylig. Man kokar pumpan och mosar den innan man använder den. Det är svårt att beräkna hur stor bit pumpa man kokar, man får chansa, skulle det bli mindre än vad som behövs går det bra att halvera receptet. Blir det över kan man frysa in och använda pumpmoset längre fram. 1 kg vetemjöl 400 g pumpmos (stor bit pumpa) 2 tsk salt 2 tsk bakpulver 50 g smält smör cirka 5 dl vatten 1/2 l olja cirka, rapsolja går bra Gör så här: Cirka 40 st Skär bort kanterna från en stor bit pumpa och ta bort kärnorna. Skär pumpaköttet i mindre bitar och koka den mjukt i kastrull. Mosa/mixa pumpan när den har svalnat en aning, och mät upp 400 g. Häll vetemjölet i en skål.  Rör ner pumpmoset, salt, bakpulver,  smör och blanda.  Häll i vattnet i omgångar och jobba in det, tills du får en smidig, kompakt deg som släpper ifrån kanterna ...

Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Idag bjuder jag på arabiska kakor med dadlar och valnötter med en touch av kardemumma. Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter till Eid och till vardags. Här använde jag ett paket med halvt mosade dadlar. Det visade sig vara ett bra beslut eftersom de redan var mjuka istället för att köpa de som kommer separerade. Fyllning 300 g urkärnade dadlar (mixa dem) 50 g smör 50 g valnötter, fint hackade 1 tsk kardemumma Deg 10 g jäst för söt deg 250 g smör (äkta smör är alltid godast) 2,5 dl mjölk 4 msk socker 1 msk kardemumma (kan ökas) 500 g vetemjöl Pensling 1 ägg, vispat Fyllningen Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur dadlarna, mixa dem och rör ner i en kastrull. Rör ner smöret. Rör om och blanda till en seg, kolaliknande massa. Rör ner valnötter och kardemumma. Ställ åt sidan och låt svalna. Gör degen: Smula jästen i en skål och häll över ljummen mjölk och smält smör. Rör om så att jästen löses upp. Rör ner socker och kardemumma. Rör ner mjölet i omgå...