fredag 8 juni 2012

Lemoncurdmousse tårta med Oreo botten

Nu var det ett tag sedan jag var här, visst! Läsåret börjar dra ihop sig, det har varit en hel del aktiviteter på sistone och snart väntar avslutningar på skola och förskola. Jag har dessutom flera födelsedagar inbokat inom kort och ska dessutom börja jobba extra och det har blivit en del möten och så, därav min frånvaro.

Här presenterar jag en goding, len lemoncurdmousse på Oreobotten. Kan det blir bättre? En läsare undrade var detta recept fanns och jag var säker på att jag publicerat den, men inte! Det är faktiskt så att jag har hela 38 recept som  jag inte publicerat ännu och då räknar jag inte med alla från förra bloggen, finns ännu en hel del recept kvar. Men ett bra sätt är att fråga mig om ett recept och så publicerar jag den. Enkelt.




De små amerikanska kakorna är bara såå goda, så tänk er dem i kombination med lemoncurdmoussen! Mums!



Recept 12-14 bitar

Moussen
5 gelatinblad
8 äggulor
3-4 citroner, saften & finrivna skalet (3 stora citroner eller 4 små)
4 dl socker
200 g mjukt smör
4 dl förvispad grädde

Botten
16 Oreo kex
50 gr mjukt smör c.a

Gele på tårta
1 dl gelésocker (Multi Dan Sukker)
1 dl saft (jag använde lemon-limesaft
1-2 droppar gul hushållssfärg

1
Lägg gelatinbladen i vatten.
Vispa äggulor, citronsaft, finrivet citronskal och socker i en skål över en kastrull med kokande vatten, (vattenbad). Vispa tills smeten tjocknat och sockret har smält helt. Ta bort skålen från värmen.
Häll ut vattnet från gelatinet och smält dem i värmen från kastullen. Tillsätt gelatinet i en fin stråle ner i citronsmeten, rör om under tiden.
Tillsätt mjukt smör i mindre bitar under fortsatt vispning. Ställ åt sidan.
Vispa grädden hårt. Rör ihop citronsmeten i grädden.

2
Lägg Oreo kexen i en påse, knyt den. Krossa kakorna med hjälp av en brödkavel eller liknande.
Blanda kexsmulorna med det mjuka smöret till en deg.
Forma degen till en boll och lägg den i mitten på formen som ska användas.
Platta ut degen jämnt.

3
Fyll formen med moussen och låt stelna i frysen ett par timmar.

4
Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 1/2 minut. Tillsätt under tiden hushållsfärgen. Låt svalna något, tills det börjar tjockna och skeda över gelén på tårtan.

Chaoo!



3 kommentarer:

  1. Riktigt smaaskigt och fotografierna du tagit ar helt underbara, jatte duktigt:)

    SvaraRadera
  2. Vad gott!
    Detta ska lagas en dag. =o)

    SvaraRadera
  3. Så mycket gott.
    Jätte fin tårta.
    Tack för att jag fick titta in, jag kommer åter.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera