Saftigt, härligt pumpabröd.
Fler spännande recept med pumpa:
Pumpakaka med glasyr
Pumpacupcakes med cream chees frosting
Recept pumpabröd
c.a 14-16 st
300 g finriven/mosad pumpakött
50 g jäst
2 msk ljummet vatten
5 dl filmjölk el. naturell yoghurt
2 tsk salt
2 msk honung
0,5 dl rapsolja
2 dl rågsikt)
2 dl havregryn
8-10 dl vetemjöl.
Gör såhär
Finriv eller mixa pumpaköttet, ställ åt sidan.
Smula jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten och rör runt tills jästen löser sig.
Häll i filmjölk, (yoghurt), salt, honung och rapsolja.
Tillsätt rågsikt, havregryn och hälften av vetemjöl, arbeta till en smidig deg.
Tillsätt pumpaköttet.
Tillsätt resten av vetemjölet, tillsätt eventuellt mer vetemjöl om det behövs, tills degen släpper ifrån kanterna.
Låt jäsa under duk i 40 min.
Forma runda bullar av degen.
Låt jäsa ytterligare 30 min under duk, sätt under tiden på ugnen på 225 g.
Grädda i 15 min.
Chao
De ser goda ut och får en fin färg och smak av pumpa! Ja, visst är det lite skrämmande hur snabbt tiden går!
SvaraRaderaHej! Fin blogg du har!
SvaraRaderaFölj gärna vår barnshopping-blogg och delta gärna i vår pågående tävling! :)
Ha det gott!!!
Tack för receptet! Hade inte fil, tog vatten, vilket resulterade i ca 15 dl vetemjöl. Tog rågmjöl ist för sikt och vågade inte ta 3,5 tsk salt, nöjde mig med 1,5 tsk. Gott!
SvaraRadera