Idag bjuder jag på vårt typiska chilenska pumpabröd, nämligen Sopaipillas. Brödet friteras och vi bakar dem oftast när dagen är regnig och kylig.        Man kokar pumpan och mosar den innan man använder den. Det är svårt att beräkna hur stor bit pumpa man kokar, man får chansa, skulle det bli mindre än vad som behövs går det bra att halvera receptet. Blir det över kan man frysa in och använda pumpmoset längre fram.     1 kg vetemjöl  400 g pumpmos (stor bit pumpa)  2 tsk salt  2 tsk bakpulver  50 g smält smör  cirka 5 dl vatten  1/2 l olja cirka, rapsolja går bra  Gör så här:    Cirka 40 st   Skär bort kanterna från en stor bit pumpa och ta bort kärnorna. Skär pumpaköttet i mindre bitar och koka den mjukt i kastrull. Mosa/mixa pumpan när den har svalnat en aning, och mät upp 400 g.  Häll vetemjölet i en skål.   Rör ner pumpmoset, salt, bakpulver,  smör och blanda.   Häll i vattnet i omgångar och jobba in det, tills du får en smidig, kompakt deg som släpper ifrån kanterna ...
 
 
Hoppas du hade en fin jul! Kram
SvaraRadera