måndag 2 december 2013

Membrillo eller Kvittenpastej, sötsaker med sydamerikansk touch!

Jag jobbar vidare med boken och har kommit till delen där jag låter mina sötsaker inspireras av sydamerika! En hel del dulce de leche har det blivit och kommer att bli men också nya sätt att baka, med nya ingredienser som t.ex. kvittenfrukt som man gör Membrillo av.


Kvitten är en frukt som ser ut som äpplen, men lite fulare och mer oformliga. Fruktköttet är blekt och smakar surt. Men när man kokar frukten i vatten och socker, sker något som gör att det blir rödfärgat. Kvitten innehåller så mycket pektin att den stelnar fint i en form, blir som en pastej och är jättegott att äta med ädelost eller annan lätt syrlig ost. Men själv tänker jag baka en kvittenpaj.


Så här ser det ut när Membrillon är färdig.

Köp min bok 12 sydamerikanska bakverk och desserter. Boken innehåller de 12 mest typiska syd/latinamerikanska recept, anpassade efter svenska mått.

Klicka här




Chao




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar