lördag 10 maj 2014

Jag och mamma bakar chilenska empanadas/köttfärspiroger

Idag lördag skulle vi ha haft gäster, inte många, men speciellt inbjudna för att vi tycker särskilt mycket om dem. Vi skulle bjuda på empanadas, chilenska köttfärspiroger, pébre, en slags sallad med massor av koriander och vin. Som efterrätt tänkte jag göra en bärmousse.Men igår natt drabbades vår yngste son av magsjuka. Då ändrades planerna hastigt och vi blev tvungna att ställa in tyvärr. Men eftersom alla ingredienserna fanns, vi hade redan gjort fyllningen eftersom vi alltid gör den kvällen innan,  men också för att lusten att äta våra älskade piroger kvarstod, bestämde vi oss, jag och mamma att baka några stycken till oss i familjen.


Det är bara att konstatera att de är ljuvligt goda! Och jag hade gärnat delat med mig av receptet, om jag hade lyckats skriva ner den. För mamma och jag har helt olika sätt att baka, hon bakar "al ojo", alltså helt efter ögonmått, vadå recept! Men nästa gång vi bakar ska jag verkligen försöka skriva ner ett recept och dela med mig av den för det är inte lätt att hitta ett som verkligen fungerar. Men jag bjuder på några bilder.

Köp min bok 12 sydamerikanska bakverk och desserter. Boken innehåller 12 av de mest typiska syd/latinamerikanska recept, anpassade efter svenska bakmått.

Klicka här
Chao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar