Cirka 4-6 portionsformar
1 st vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 st äggulor
2 msk råsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader och ställ in en långpanna med höga kanter.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull, lägg även ner stången. Häll ner grädde, mjölk och ½ dl av sockret och koka upp under omrörning. Dra bort kastrullen från värmen och låt svalna.
Vispa äggulor och resterande ½ dl socker ljust och pösigt, i en skål. Ta upp vaniljstången ur kastrullen. Vispa ner den ljumma gräddblandningen i äggulesmeten.
Fördela smeten i portionsformar och ställ dem i långpannan. Fyll långpannan med vatten upp till hälften av portionsformarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills krämen har " stannat ". Låt svalna och ställ dem i kylskåpet.
Innan servering: strö råsocker över krämen och smält med gasolbrännare eller sätt ugnen på 240 grader grillvärme och låt socket smälta ett par minuter tills de får fin färg.
Chao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar