För den som älskar jordnötssmör rekommenderar jag den här saftiga, goda jordnötssmörtårtan. Jag har varit sugen på att göra den en längre tid och häromdagen fick jag äntligen baka den.
I denna har jag använt bovetemjöl så den fungerar för den som är glutenintolerant.
Jag halverade receptet vilket fungerade fint och fick tillfälle att använda mina 3 nya minispringformar, inköpta på leksaksavdelningen på Coop, endast 12 cm i diameter. Tårtan blev liten men hög. Snygg. Det är rätt praktiskt att använda formarna när man inte vill baka i så stor mängd och så slipper man dela på bottnen, så jag kommer definitivt använda dem fler gånger när jag testar nya smaker.
1 dl jordnötssmör, len
2,5 dl rörsocker
1 dl rapsolja
2 st ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
3,5 dl vetemjöl eller glutenfritt alternativ
2 dl filmjölk
Fyllning
200 g mjukt smör
2 dl jordnötssmör, len
4-5 dl florsocker
200 g Philadelphiaost original
2 tsk vaniljsocker
Kaka
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform cirka 20-22 cm i diameter, eller grädda i 3 st springformar så slipper du dela på bottnen, men observera då att gräddningstiden förkortas.
Vispa ihop jordnötssmör, rörsocker och rapsolja i en skål. Rör ner äggen och vispa till en jämn smet. Rör ner bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Tillsätt filmjölken och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formen eller fördela den jämnt i 3 stycken formar. Grädda i cirka 30 minuter om du gräddar i en form, testa med en sticka, den ska vara torr men lite fuktig inuti.
Fyllning
Vispa ihop mjukt smör och jordnötssmör i en bunke. Rör ner florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost och vispa till en jämn smet. Ställ den i kylskåpet en stund om den är för mjuk. Bre ett lager fyllning mellan bottnarna och montera tårtan. Bre resten av smeten jämnt över hela tårtan.
Chao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar