Härlig smulpaj med frisk sötsyrlig smak. Man gör den på nolltid. Servera den med en god vaniljsås eller äkta vaniljglass.
5 kiwifrukter
4 msk strösocker
Smuldeg
4 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
125 g mjukt smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk mald kardemumma eller kanel (valfritt)
5 kiwifrukter
4 msk strösocker
Smuldeg
4 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
125 g mjukt smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk mald kardemumma eller kanel (valfritt)
- Skala och skär kiwifrukterna i bitar. Lägg bitarna i en smord form. Strö över 4 msk socker.
 - Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.
 - Fördela smuldegen över kiwifrukterna.
 - Grädda i cirka 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
 

Kommentarer
Skicka en kommentar