Idag bjuder jag på vårt typiska chilenska pumpabröd, nämligen Sopaipillas. Brödet friteras och vi bakar dem oftast när dagen är regnig och kylig.        Man kokar pumpan och mosar den innan man använder den. Det är svårt att beräkna hur stor bit pumpa man kokar, man får chansa, skulle det bli mindre än vad som behövs går det bra att halvera receptet. Blir det över kan man frysa in och använda pumpmoset längre fram.     1 kg vetemjöl  400 g pumpmos (stor bit pumpa)  2 tsk salt  2 tsk bakpulver  50 g smält smör  cirka 5 dl vatten  1/2 l olja cirka, rapsolja går bra  Gör så här:    Cirka 40 st   Skär bort kanterna från en stor bit pumpa och ta bort kärnorna. Skär pumpaköttet i mindre bitar och koka den mjukt i kastrull. Mosa/mixa pumpan när den har svalnat en aning, och mät upp 400 g.  Häll vetemjölet i en skål.   Rör ner pumpmoset, salt, bakpulver,  smör och blanda.   Häll i vattnet i omgångar och jobba in det, tills du får en smidig, kompakt deg som släpper ifrån kanterna ...
 
 
Hej!
SvaraRaderaTänkte bara säga att du verkligen har en jättefin blogg och att jag själv blir inspirerad av den! Är du sugen får du gärna kolla in min blogg http://www.bakochsmak.se så kanske vi kan inspirera varandra så vi utvecklas.
Ha en bra dag,
Bak och smak
Hej & tack! Jag ska kika på din blogg :)
SvaraRaderaHej! Vilka smaskiga bakverk du delar med dig av. Tack!
SvaraRaderaTack Eva- Kerstin :) det finns många smaskiga recept i bloggen, det håller jag med om, men tyvärr bakar jag inte särskilt ofta nuförtiden för det har en tendens att sätta sig runt midjan :)
Radera