onsdag 12 oktober 2011

Godaste i höst

06:15
Jag vill inte stiga upp. Jag ser ut genom fönstret, natt! Min kropp vill vara kvar i sängen, seg och tung känns den. I magen är lillen full igång i en livlig sparkparad, en hastig tanke slår mig, bebisen kommer säkert vara en sådan som vaknar väldigt, väldigt tidigt.
   Yngste sonen sover sött , i mitten av sängen såklart, han och hans kudde dyker alltid upp någon gång under natten, varken jag eller sambon har hjärta eller ork att bära tillbaka honom till hans säng. 

För att pigga upp mig själv har jag lyssnat på ett par operaarior ur Mozarts Cosi fan tutte. Den musiken gör mig alltid glad och energisk. Har jag berättat att jag gillar opera? Jag har också letat fram mina allra bästa höstrecept från min bakblogg, bara för er! Så att ni också får njuta av dessa godsaker. Klicka på länkarna för att komma till recepten.

Först ut är en härlig pumpakaka med ljuvlig frosting. Pumpan gör att det blir extra saftigt.



Morotskaka, det är väl en klassiker. Många år tog det för mig att börja äta den här, jag trodde helt enkelt inte att morot var gott i en kaka, ack så fel jag hade. 



Banankaka, den här blir så god & smarrig så det är inte sant! Rädda era övermogna bananer & baka denna, lovar, ni kommer inte att ångra er!



Matbröd pumpabröd



Morotsbröd



Önskar er en härlig dag!

Chao








5 kommentarer:

  1. Nu börjar det kurra i min mage, det såg gott ut.
    Först är barnen alldeles för morgonpigga och sen kan de sova hela dagarna när de blir tonåringar och jag vet inte vad som är bäst;)
    Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Åå va mumsigt det ser ut. Nu är jag hungrig så jag skulle gärna smaka alltihop. hehe.

    Kram Amanda

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Tack för titten hos mig!!
    Vilken mysig blogg! Jag är inte den som sätter mig o sträckläser alla bloggar, men det gjorde jag här :) Nu var det ju inte så många inlägg ännu... men här har du en ny följare! Ditt skrivbord blev urfint och kul att få historien bakom det!
    Tapetserarkursen jag ska gå, anordnas av Medborgarskolan. De har kvällskurser, som är 8 * 3 timmar - precis lagom. Drömmen är iofs att få läsa en "riktig" tapetserarutbildning för det är så himla kul! Men då blir det heltid - i 2 år...
    Må så gott!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  4. Hej, Kul att du tittade in hos mig! Roligt med en ny trevlig blogg, men oj vad duktig du är på att baka! Man kan tro att det är ditt yrke?Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Hej! Jag älskar denna banankakan. Men receptet verkar inte finnas kvar på din gamla blogg? Så tråkigt tycker jag! Vill verkligen baka den igen!

    SvaraRadera