lördag 5 januari 2013

Päronkaka

Mitt nyårslöfte inför detta år är: bejaka min kvinnlighet! Vad det innebär närmare berättar jag om vid ett senare tillfälle...

Men nu till en saftig päronkaka som jag gjorde med fyra nästan övermogna päron som om jag inte räddat i sista stund, hamnat i soporna. Jag är glad att jag hann rädda dem för kakan blev så god, och denna improviserade jag fram medan jag gjorde den, följde inget recept utan gick på känslan. Ibland fungerar det...

Recept
3 ägg
2 1/2 dl farinsocker (ger färg och mer smak)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
1 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
3-4 övermogna päron i strösocker, kanel och kardemumma

Gör så här:
Skala päronen och skär dem i bitar. Rulla bitarna i rikligt med socker, kanel och kardemumma. Ställ åt sidan.

Vispa ägg och farinsocker ljust och pösigt
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver
Tillsätt rapsolja och gräddfil
Tillsätt vetemjöl
Fyll formen (smord) och lägg päronbitarna ovanpå. Grädda c.a 30-40 min beroende på ugn. Använd en teststicka, är den torr, är kakan klar.
Låt kakan svalna något och servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Chao


1 kommentar:

  1. Vilken ljuvlig kaka! Creme fraiche gör kakan blir extra saftig, mums! Kram

    SvaraRadera