onsdag 2 januari 2013

Snabb pizzadeg

God fortsättning! Jag hoppas att ni fått ett bra avslut på året som lämnat oss och att ni nu ser framåt till det år som väntar oss i positiv anda!

Igår gjorde vi som många andra i landet, vi åt pizza. Men istället för att köpa i pizzerian gjorde vi vår egen som är mycket godare.


Receptet räcker till två pizzor. Jag delar degen i två delar och använder två långpannor med bakplåtspapper på.

Deg
8 dl vetemjöl
en nypa salt
3 tsk bakpulver
3 dl vatten
1 dl olivolja (fungerar även med t.ex rapsolja)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 g
Blanda de torra ingredienserna i hushållsassistenten
Tillsätt vatten & matolja och sätt igång maskinen, snart har man en smidig deg att jobba med

Lägg bakplåtspapper på bakplåten

Dela degen i två delar. Lägg degklumpen på plåten och pressa ut den tunt med händerna eller kavla ut den till önskad storlek, använd mjöl så degen inte fastnar.
Lägg ett tunt lager tomatsås över hela, sen är den bara att välja favoritfyllningen och slutligen toppa med mycket ost!
Grädda cirka 20-25 min eller tills osten fått färg.

Tips:
Förslag att fylla pizzan med: lök, tonfisk, svamp, grönsaker, kronärtskocka, salami, skinka, olika sorters ost mm.

Tomatsåser kan ibland vara något sura i smaken, smaka av den innan och tillsätt ev. lite socker för rundare smak.

Ringla över olivolja över tomatsåsen innan du fyller pizzan, det ger en god, krispig smak.

Använd en ost med mycket karaktär för mer smak på pizzan.

Chao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar