Här använder man sig av vattenbad för att smälta några av ingredienserna och det gör man för att de ska smälta försiktigt och inte brännas. Vattenbad fixar man genom att ställa en skål- porslin eller aluminumskål fungerar- över en kastrull med sjudande/kokande vatten. Man lägger då ingredienserna i skålen som smälter av värmen som strömmar upp genom skålen.
- 200 gram mörk choklad
- 200 gram mjölkchoklad med nötter
- 25 gram smör
- 1 burk sötad kondenserad mjölk
- 2 tsk vaniljsocker
- Minimarshmallows 3-4 dl (eller så många som behövs)
- Dumlekolor 8-10 st delat på halvor
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Rör ner smör och häll i den kondenserade mjölken. Smält ingredienserna i vattenbad. Rör om smeten ofta så att den inte fastnar i botten av skålen. Låt ingredienserna smälta till en jämn smet, dra bort skålen från värmen och låt den sedan svalna en aning.
- Rör ner vaniljsockret, och häll sedan smeten i den förberedda formen.
- Tryck i halva dumlekolor och sedan marshmallow.
- Kyl smeten under några timmar och skär sedan ut rutor.
GOD JUL
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar