torsdag 19 april 2012

Budapestrulle

Vilket väder att vakna upp till!

Idag bjuder jag på en av mina absoluta favoritbakelser, nämligen budapestrulle. Det är någonting med den spröda marängen i kombination med grädden och mandarinerna..det är mums helt enkelt..och genast verkar solen dykt upp..eller nåt!




Cirka 8 bitar

Botten
6 st äggvitor
3 dl strösocker
100 g hasselnötter, malda
50 g vaniljsåspulver t.e.x Marsan vaniljsåspulver

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
50 g mandariner, avrunna

Förbered en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvitorna till mjukt skum. Rör ner sockret i omgångar, fortsätt vispa. Rör ner hasselnötsmjölet och vaniljpulvret utan att vispa. Spritsa längder av maräng direkt på plåten. Se bilden ovan.

Grädda bottnen i cirka 20-25 minuter. Låt marängen svalna och vänd sedan bottnen över ett ett nytt bakplåtspapper, dra bort pappret som den gräddades på. Fyllningen lägger man på "baksidan" av bottnen.

Vispa grädden fluffig och rör ner vaniljsockret. Bre ut grädden över bottnen och lägg mandarinbitar över. Rulla ihop bottnen och lägg den med kanten nedåt. Pudra över florsocker och garnera med mandarinklyftor.

Chao

1 kommentar:

  1. Hej !

    åh va gott det ser ut, jag älskar maräng =)
    Hoppas allt ä bra med dej !!!
    Kramar

    SvaraRadera