Och här kommer det andra undangömda receptet som behöver komma ut i det fria. Läckra citroncupcakes med cream cheese frosting som man vill äta upp i ett nafs!
Citroncupcakes 12-14 st i formar
3 ägg
2 dl socker
1 dl matolja (jag valde rapsolja)
1 dl mjölk
1 dl filmjölk
1 citron, saften och skalet
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 g
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Tillsätt matolja, mjölk och filmjölk.
Tillsätt citronsaften och det finrivna skalet.
Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-17 min. Låt svalna.
Cream cheese frosting
200 g philadelphiaost
50 gram mjukt smör
2-3 dl florsocker (efter smak)
1 lime, pressad saft (alt. 1-2 tsk vaniljsocker)
Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den. Spitsa eller skeda över frostingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar