tisdag 31 december 2013

Årets sista uppdatering....GOTT NYTT ÅR!!!


Adjö snart år 2013, året där mycket hos mig personligen kom på plats.

Hej snart år 2014, året där jag uppfyller en av mina drömmar, nämligen ge ut en bakbok som kommer ut i feb-mars. Här nedan en liten preeviev av hur framsidan kan komma att se ut.


Gott nytt år!

Chao

tisdag 24 december 2013

God jul!

En riktigt god jul önskar jag er läsare, tack för att ni besökt mig under året och hoppas att ni fortsätter att göra det!



Och igår kväll gjorde jag Cola de mono, vår typiska chilenska juldryck och bakade Pan de pascua, julbrödet som är så gott.

Sköt om er!

Chao




lördag 21 december 2013

Månadens mest populära bakverk på bloggen!

Tittar in för en kort hälsning mitt i julplaneringen. Jag har varit väldigt förkyld och (inte helt frisk ännu) är sen med precis allt. Jag har inte hunnit baka Pan de pascua/Chilenskt julbröd, som är en av de mest besökta sidorna på bloggen just nu.


Inte heller har jag hunnit göra den goda chilenska drycken, Cola de mono som blir så gott till julbrödet.


Det blev ingen mjuk pepparkakstårta i år men hela 577 personer kan ha bakat den....


..och inga pepparkakscupcakes.


..inte heller har jag bakat tårtbotten för att skapa en god tårta..


..men det är uppenbart att många utav er läsare har gjort det, för dessa recept jag precis länkat till är de allra mest besökta sidorna denna månad. Och för min del är det lugnt också för så mycket som jag bakat på sistone, för bakboken, har jag nog aldrig bakat innan. Jag lider inte direkt av sockerbrist!
   Sedan så firar vi hemma bara vi i familjen i år, vilket känns rätt skönt och rätt lugnt.

Ha det fint därute!

Chao



måndag 9 december 2013

Bokens innehåll och testsmakning

Oj.
Så mycket goda saker jag har ätit den senaste tiden! Som bilden nedan: en ljuvlig dulce de lechecheesecake som kommer att finnas med i boken.


Vanligtvis brukar jag lita på mitt smaksinne, jag bara vet när det fungerar. Men när jag gör en bok vill jag gärna försäkra mig om att jag är på rätt väg. Därför hade jag för några veckor sedan ett provsmakningsevent där besökarna fick säga vad som var gott och vad som var mindre gott.

Sedan använder jag mig av testsmakare. De får testa olika sötsaker och säga vad dem tycker. Den här delen är inte lätt kan jag berätta, själva väntandet från det att dem sakta för godsaken till sin mun, tuggar lätt och sväljer till det att de vänder sig till mig för att säga sin åsikt, är jobbigt. Ofta försöker jag tyda deras uttryck under tiden de smakar och ibland ser jag tydligt hur de får något drömskt i blicken och förblir tysta med en litet leende, de gillar! Men så ibland får jag ingen information alls genom ansiktsuttrycket, inget drömskt, bara spänt och då inbillar jag mig allt möjligt, det är för sött, konsistensen är inte bra osv. Hårt arbete alltså :)

Idag tänkte jag avslöja vad boken kommer att innehålla. Boken kommer att vara indelad i 5 kapitel och det är de som följer:

Pimpade mjuka kakor
Moussetårtor och frysta cheesecakes
Kakor
Sötsaker med sydamerikansk touch
..och några favoriter (som inte riktigt platsar i någon av kapitlen men som måste vara med :)

Chao


onsdag 4 december 2013

Kvittenkompott

Jag fortsätter att experimentera med Kvittenfrukt till kapitlet med sydamerikanskt inspirerade sötsaker. Jag säger sydamerikanskt inspirerat så blir ingen sur på mig. Flera gånger har det nämligen hänt att jag har pratat om någon chilensk sötsak och vissa då brusat upp och sagt " men det där är från Argentina, inte Chile!". Och så kan det ju vara, flera av de bakverk och sötsaker jag känner till äts i flera av de sydamerikanska länderna och vem som först upptäckte eller bakade ett visst bakverk, det är ju inte det lättaste att veta. (Argentina var förresten bara ett exempel det kunde lika gärna ha varit Peru!)




Igår gjorde jag kvittenkompott som jag tänker använda som fyllning i piroger. Fyllningarna jag funderar på är blandad fruktkompott, päron och kvitten. Just kvittenpastej äter man mycket i dem sydamerikanska länderna, men päronpiroger är också vanligt att äta.

Chao

måndag 2 december 2013

Membrillo eller Kvittenpastej, sötsaker med sydamerikansk touch!

Jag jobbar vidare med boken och har kommit till delen där jag låter mina sötsaker inspireras av sydamerika! En hel del dulce de leche har det blivit och kommer att bli men också nya sätt att baka, med nya ingredienser som t.ex. kvittenfrukt som man gör Membrillo av.


Kvitten är en frukt som ser ut som äpplen, men lite fulare och mer oformliga. Fruktköttet är blekt och smakar surt. Men när man kokar frukten i vatten och socker, sker något som gör att det blir rödfärgat. Kvitten innehåller så mycket pektin att den stelnar fint i en form, blir som en pastej och är jättegott att äta med ädelost eller annan lätt syrlig ost. Men själv tänker jag baka en kvittenpaj.


Så här ser det ut när Membrillon är färdig.

Köp min bok 12 sydamerikanska bakverk och desserter. Boken innehåller de 12 mest typiska syd/latinamerikanska recept, anpassade efter svenska mått.

Klicka här




Chao




måndag 25 november 2013

Mysig provsmakningsstund i gamla stan.

Här ser ni några bilder från gårdagens provsmakning ur min kommande bakbok. Vi befann oss i butiken Änglar bod & salong och jag bjöd bland annat på macarons med olika fyllningar, macarons med hallonsmörkram, dulce de leche och nutella.



Butiken var inte särskilt stor men väldigt mysig.

Macaronsen är väldigt populära hos barn har jag märkt, det måste vara för att de är små, gulliga och finns i olika färger. De som ville kunde köpa med sig fina påsar med vaniljdrömmar, kolakakor eller macarons.

Alla gillade After Eightkladdkakan!


Superdupergod Rocky road fudge var också väldigt populär! Jag bjöd också på Torta tres leches, alltså den fantastiskt goda Tremjölkstårtan, men den glömde jag ta en bild på..


Det var en härlig och framför allt lärorik stund igår. Jag fick möjlighet att berätta om boken och fick flera förslag på vad jag ska tänka på när jag skapar boken och hur jag marknadsför den.

Chao


torsdag 21 november 2013

Förberedelser

Om ni undrar varför det är så tyst här på bloggen, så är det för att jag är i förberedelsefasen inför söndag. Då blir det provsmakning av sånt som kommer att finnas med i boken. Vi kommer att vara i en mysig butik, Bod & Salong Änglar Finns, som ligger på Storkyrkobrinken 9 i gamla stan.

Macarons finns ju troligtvis i de flesta bakböcker, och även i min såklart, och mycket annat!


Lägg till bildtext
Hoppas vi ses i gamla stan!

Chao


torsdag 14 november 2013

Fried Oreos/ Friterade Oreos

Min äldste son blev så lycklig när han fick smaka på sina första Fried Oreos, att han började tala engelska när han försökte beskriva hur gott det var. Jag serverade dem med en skopa vaniljglass och det smakade ljuvligt. Det är en enkel efterrätt som jag verkligen rekommenderar!

Jag köpte ett paket Oreo men smeten räcker gott och väl till två paket.



Bilderna är inte de bästa, hastigt tagna med mobiltelefonen, men är glad att jag överhuvudtaget hann för de här små goda försvann snabbt!

Recept
Knappt 1 liter olja för fritering (rapsolja eller annan smakneutral matolja)
2 st paket Oreo
Äkta vaniljgräddglass

Smet
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 msk smält smör
2,5 dl mjölk 3%
1 st ägg

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna, ägget sist.
Vispa till en jämn smet.
Värm oljan i en djup kastrull. Testa att droppa lite av smeten, får den färg är oljan färdig att användas.
Doppa Oreokakorna i smeten och lägg dem försiktigt i den varma oljan, fritera på bägge sidor tills dem får en gyllene färg. Låt oljan rinna av på hushållspapper innan du serverar dem med en skopa glass.
Njut!

Chao


fredag 8 november 2013

Macarons med dulce de lechefyllning

I helgen är jag hos min lillasyster Matilde som bor i Örebro. Med mig har jag dessa små ljuvliga macarons, fyllda med dulce de leche. Jag har såklart redan ätit några stycken och jag har också varit iväg och fotograferat dem hemma hos min mamma som bor fint ute på landet.


Om några veckor ska jag ha ett litet promotionevent i en lokal i centrala Stockholm, där kommer jag att visa upp några av de bakverk som kommer att finnas med i boken. Information om detta kommer snart!

Chao

måndag 4 november 2013

Mintmoussetårta med vit choklad

Nu gör jag lite reklam för min kommande bok med utgivning nästa år i januari-februari någon gång. Om ni då köper den så kommer ni att se den här bilden med recept. Och om ni då bestämmer er för att göra den så kommer ni att förstå att den är ganska ljuvlig, att det är svårt att bara ta en bit, att man får lust att äta upp den helt själv!



Chao

måndag 28 oktober 2013

Baksidan med att skapa en bakbok....

..som man kanske inte alltid funderar över, är att den som skapar boken, alltså den som bakar, matstylar och fotograferar (jag) också måste provsmaka. Jag provsmakar i alla stadier av ett bakverk. När bulldegen är rå och geggig, när kakdegen är smulig, när smeten fortfarande är en smet (god smet) och sedan efteråt när det gräddats klart och fortfarande är för varmt för att avnjutas. Jag bara gör det för att försäkra mig om att jag gjort rätt intalar jag mig, och inte lagt i salt istället för socker. Och så är jag är väldigt noga med hygienen också, en sked som jag slickat på får inte användas en gång till. Tänk vad många skedar som går åt...men regler är till för att hållas.

Jag kanske är SOCKERBEROENDE tänker jag. Sockret triggar igång mitt belöningssystem och jag färdas tillbaka till då jag var barn och stod bredvid mamma som bakade. Jag minns att jag försökte höja mig över diskbänken för att få se det goda, och när hon inte såg doppade jag ett finger i smeten. Gott! Min mamma log och sade alltid "du kommer att få ont i magen". Men tänk att jag aldrig fick det. Förutom den gången jag snodde rå deg, en ogräddad kanelbulle, den gången fick jag faktiskt ont i magen.












Som så många andra tänker jag på min vikt.  Men så gör jag något helt och hållet tvärtom och bestämmer mig för att ge ut en bakbok där jag utsätter mig för oerhörda sockerchocker och dofter av vanilj, choklad och favoriten kardemumma. Hello, who can blame me?

Men jag har vissa taktiker jag använder mig av för att inte äta så mycket och försöka överleva det här äventyret med att ge ut en bakbok. Häromdagen traskade jag över till grannen med en stor bricka, på brickan låg en hel sockerkaka med dulce de leche sås, en stor bit valnötskaka och blåbärskaka med glasyr. Hon fick allt och gissa om hon blev glad. Sedan kommer ju också min mamma förbi och fikar oftare än vanligt, och äldste sonens kompisar kommer och hälsar på och då passar jag på att bli av med en massa gott. Mina små överlevnadstaktiker som faktiskt fungerar och hjälper mig under den här svåra tiden.

Chao

onsdag 23 oktober 2013

Kladdkakecupcakes med Fluffy White frosting

Min sons skola ska ha Öppet hus och vi föräldrar i klassen bakar för fullt. Sonens klass ska nämligen sälja fikabröd till besökarna, pengarna samlas in till klassresan nästa år. Jag har bakat flera kladdkakor som brukar vara populärt. Till oss här hemma passade jag på att baka dessa små ljuvliga kladdkakecupcakes med Fluffy White Frosting, som påminner om innehållet i mums-mums.

De här cuppisarna är så enkla att göra både till vardag och fest och uppskattas av både barn och vuxna. Dessutom passar de bra till Månadens Tema hos Söta saker.



Kladdkakor 
125 g mjukt smör
2 1/4 dl strösocker
1 msk sirap
2 st ägg
1, 5 dl vetemjöl
en nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao


  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa mjukt smör, strösocker och sirap ljust och pösigt.
  • Rör ner äggen, ett i sänder under fortsatt vispning.
  • Blanda i mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Vispa så att det blandas jämnt.
  • Fyll formarna 2/3 med smet och grädda i c.a 12 minuter (de ska vara rätt kladdiga i mitten)
  • Låt kladdkakorna svalna helt.


Fluffy White Frosting
2,4 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/2 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
Ett par droppar hushållsfärg (valfritt)


  • Rör ihop socker, vatten och citronsaft i en kastrull, låt det koka upp så att sockerkristallerna smälter och det bildas sockerlag.
  • Ta bort kastrullen från värmen.
  • Vispa äggvitorna och vaniljsockret i en skål, marängen ska bli vit och det ska bildas mjuka toppar.
  • Häll sockerlagen i en fin stråle ned i marängen, under fortsatt vispning. Detta moment tar en stund, när marängen svalnat helt och blivit fast (man ska kunna vända skålen upp och ner utan att den rör sig), är den klar.
  • Låt frostingen stå i kylskåpet en stund innan du spritsar den över kladdkakorna.
  • Garnera med bär eller annat gott.


Chao

tisdag 15 oktober 2013

Choklad & ingefärskakor

Sånt här sysslar jag med på dagarna, jag bakar och testar nya recept till de bakverk som ska ingå i boken. Jag lyckas och ibland lyckas jag inte, då är det bara att börja om igen. En sak är säker: så gott som det doftar i mitt kök, en blandning av kardemumma, vanilj och choklad, brukar det inte alltid dofta.

Senast bakade jag Choklad & ingefärskakor, och de lyckades jag med. De är alldeles ljuvliga, ingefäran ger dem ett visst sting som jag gillar.


Jag kämpar med att inte skriva ned receptet här på bloggen som jag brukar. Kakreceptet kommer ju att finnas med i boken som kommer ut om ett par månader.

Chao

onsdag 9 oktober 2013

I min bakbubbla...


..pågår full aktivitet. Det är pimpade mjuka kakor som ska vara med i boken jag förbereder, den som förhoppningsvis är färdig innan jul..



Chao





måndag 7 oktober 2013

Något förslag på recept till min bakbok?

Vilka bakverk skulle ni vilja fanns med i boken? Har ni några förslag, något ni tycker fattas när ni surfar runt på nätet på jakt efter ett nytt recept? Jag har kommit ganska långt i planeringen av boken, men det vore intressant att veta om det finns något bakverk man gärna vill baka där man inte hittar ett recept, kanske något nytt & spännande som inte är så känt. Lämna gärna en kommentar!




Chao

lördag 5 oktober 2013

Jag ger ut en egen bakbok

Snart lanserar jag min nya blogg med ny inriktning, där ni kan följa min väg till egenutgivning. Det är nämligen så att jag ger ut en egen bakbok, på eget förlag. Jag jobbar för fullt på den just nu. Flera av recepten som redan finns på denna blogg kommer att vara med, men en aning förbättrade. Sedan tillkommer massor med nya recept & bilder, ett kapitel ägnar jag bara åt bakverk med sydamerikanskt touch, misstänker att det kommer att gå åt en hel del dulce de leche..


Ett par bilder från boken..


Chao

tisdag 10 september 2013

Inte bortglömd

Det känns nästan som att gå in på gymet när jag skriver på min blogg, lite pinsamt, lite dåligt samvete.. för det var ju så längesedan. Och sen kollar jag in besöksstatistiken och ser att en hel del fortfarande besöker bloggen vilket gör mig glad, ( lite mer dåligt samvete) jag som trodde bloggen var bortglömd sedan länge!

Jag vill bara berätta att jag snart börjar blogga på min nya blogg, som kommer att ha en ny inriktning. Det är nämligen så att jag ska ge ut en egen bok, och ge ut den alldeles själv! Men jag är bara i början, än är inget färdigt. Men när jag sätter igång bloggen är ni välkomna att följa med på nya äventyr!


En bild från sommarens resa till Gran Canaria!

Chao

torsdag 9 maj 2013

Kladdkaketårta

Här har ni en härlig, mjukseg kladdkaketårta som jag gjorde till äldste sonens kalas! Den räcker till många & är enkel att baka. Ovanpå har jag spritsat grädden med en stor sprits, lagt strössel och hackad dajm. Jag gillar detta recept för att man inte behöver använda sig av en elvisp, utan det räcker med en vanlig handvisp. Först smälter man smöret i en kastrull och blandar sedan i resten av ingredienserna i samma kastrull. Så praktiskt när man snabbt vill ha något gott till fikat. Rekommenderas!



Recept
Sätt ugnen på 200 g. (gräddas i c.a 15 min)
200 g mjukt smör
200 g mörk choklad (Marabou fungerar bra)
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

3 dl grädde, hårt vispad.
Strössel eller liknande

Smörj en springform 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör till en slät smet.
Tillsätt resten av ingredienserna direkt i kastrullen och blanda ordentligt. Fyll formen och grädda i 15 min. Låt kakan svalna helt, den ska vara kall innan du lägger på grädden och garnerar.

Chao



tisdag 26 mars 2013

Chokladtårta

Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan. Den smakar godare för varje dag som går. Här hittar ni ännu ett recept på en Chokladtårta som är inspirerad av Kärleksmumskakan. Receptlänk


Jag äter den med en klick grädde och bara njuter en stund i min ensamhet. Min lille sover...äntligen. Jag har vabbat sedan i torsdags, men imorgon ska han till förskolan, för han luras bara...han vill mest att jag jagar honom runt sofforna, så värst sjuk kan man inte vara då.


   Åter till chokladtårtan. Jag bakade alltså den i tron om att den skulle gå åt direkt. Jag använde en 15 cm form med hög kant, så själva tårtan såg inte särskilt stor ut, men snygg och hög. Den är fylld och täck med chokladglasyr. Tårtan smakar mycket choklad och är mäktig, man behöver inte äta särskilt stora bitar av den. Jag tror att den skulle kunna räcka till 15 bitar ungefär, en bra buffétårta till påsk kanske?


Chokladbotten
100 g mjukt smör
200 g råsocker
2 ägg
1,5 dl filmjölk
2 tsk vaniljsocker
155 g vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
40 g kakao

Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och sedan filmjölken. Tillsätt de torra ingredienserna under fortsatt vispning. Fyll en 15 cm form (går att grädda i större form, men blir då inte lika hög) och grädda i 175 g under c.a 45-50 min beroende på ugn och storlek på formen. Använd en provsticka, stick in den i kakan, är den torr är kakan klar.
Låt tårtbottnen svalna helt, det går bra att frysa den innan man delar den i två eller tre delar.

Chokladglasyr/fyllning
200 g mörk choklad 70%
2 dl grädde
25 g honung eller 1/2 dl florsocker
50 g smör

Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde och honung (florsocker) i en liten kastrull och häll den över chokladen. Rör om och tillsätt smöret. Rör till en krämig smet. Låt glasyren svalna. Bre ut chokladsmet mellan tårtbottnarna och montera den. Avsluta med att hälla över/bre ut resterande chokladsmet över den färdigmonterade tårtan.

Servera tårtan kall, helst dagen efter, med en klick grädde.

Köp eller läs mer om min e-bok 12 sydamerikanska bakverk och desserter. Boken innehåller de 12 mest typiska syd/latinamerikanska recept, anpassade efter svenska mått.

Klicka här









måndag 11 mars 2013

Dulce de leche/karamelliserad mjölk tårta

Lördagens tårta består av dulce de leche fyllda apelsinbottnar. Tårtan är även täckt med dulce de leche och kokosflingor som blir en fin kombination för smaklökarna.


Recept
2 burkar kondenserad mjölk. Ta bort pappret runt konservburkarna. Lägg burkarna i en kastrull, fyll på med vatten så att det täcker dem och låt koka under 3 timmar. Fyll på med vatten under kokningen om det skulle behövas, så att burkarna förblir täckta med vatten.

Tänk på att burkarna är heta, låt de kallna under kallt vatten innan du öppnar dem.

Det gick åt c.a 1,5 burk dulce de leche till den här tårtan och den är beräknad till 10-12 bitar.


Apelsinbotten
5 st ägg
3 dl strösocker
1/2 rapsolja
1 st apelsin,  skalet
1/2 dl pressad apelsinsaft
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
+ apelsinsaft att fukta tårtbottnarna med

En form cirka 24 cm i diameter blir bra till detta recept.

Sätt ugnen på 175 g.
Vispa äggen och sockret ljust och pösigt, låt det ta en stund.
Tillsätt rapsoljan, apelsinsaften och apelsinskalet under fortsatt vispning.
Tillsätt de torra ingredienserna under fortsatt vispning. 

Grädda i c.a 40 min. Använd en teststicka för att veta om den är klar.

Här får du fina tips för att lyckas med tårtbottnarna!

Dela tårtbottnen i 3 delar.
Fukta bottnarna rikligt med apelsinsaft innan du fyller med Dulce de leche på varje lager. Täck hela tårtan tjockt med Dulce de leche och avsluta med att lägga på kokosflingor. Låt stå över natten, den smakar godast dagen efter.

Köp min e-bok 12 sydamerikanska bakverk och desserter. Boken innehåller de 12 mest typiska syd/latinamerikanska recept, anpassade efter svenska mått.

HÄR kan du läsa mer om boken.



Chao


lördag 5 januari 2013

Päronkaka

Mitt nyårslöfte inför detta år är: bejaka min kvinnlighet! Vad det innebär närmare berättar jag om vid ett senare tillfälle...

Men nu till en saftig päronkaka som jag gjorde med fyra nästan övermogna päron som om jag inte räddat i sista stund, hamnat i soporna. Jag är glad att jag hann rädda dem för kakan blev så god, och denna improviserade jag fram medan jag gjorde den, följde inget recept utan gick på känslan. Ibland fungerar det...

Recept
3 ägg
2 1/2 dl farinsocker (ger färg och mer smak)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
1 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
3-4 övermogna päron i strösocker, kanel och kardemumma

Gör så här:
Skala päronen och skär dem i bitar. Rulla bitarna i rikligt med socker, kanel och kardemumma. Ställ åt sidan.

Vispa ägg och farinsocker ljust och pösigt
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver
Tillsätt rapsolja och gräddfil
Tillsätt vetemjöl
Fyll formen (smord) och lägg päronbitarna ovanpå. Grädda c.a 30-40 min beroende på ugn. Använd en teststicka, är den torr, är kakan klar.
Låt kakan svalna något och servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Chao


onsdag 2 januari 2013

Snabb pizzadeg

God fortsättning! Jag hoppas att ni fått ett bra avslut på året som lämnat oss och att ni nu ser framåt till det år som väntar oss i positiv anda!

Igår gjorde vi som många andra i landet, vi åt pizza. Men istället för att köpa i pizzerian gjorde vi vår egen som är mycket godare.


Receptet räcker till två pizzor. Jag delar degen i två delar och använder två långpannor med bakplåtspapper på.


Deg

  • 8 dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl vatten
  • 1 dl olivolja (fungerar även med t.ex rapsolja)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 g.
  2. Blanda de torra ingredienserna i hushållsassistenten
  3. Tillsätt vatten & matolja och kör maskinen tills du fått en smidig deg som släpper från kanterna.
  4. Lägg bakplåtspapper på bakplåten, och mjöla den lätt.
  5. Dela degen i två delar. Kavla ut degen till önskad storlek.
  6. Lägg ett tunt lager tomatsås över hela, sen är den bara att välja favoritfyllningen och slutligen toppa med mycket ost!
  7. Grädda cirka 20-25 min eller tills osten fått färg.

Tips:
  • Förslag för fyllning: Lök, tonfisk, svamp, bacon, grönsaker, kronärtskocka, salami, skinka, olika sorters ost.
  • Pimpa tomatsåsen, smaka av den innan, är den sur, tillsätt då lite socker för en rundare smak.
  • Ringla över olivolja över tomatsåsen innan du fyller pizzan, det ger en god, krispig smak.
  • Använd en ost med mycket karaktär för mer smak på pizzan.
Chao